Woelmuizen bestrijden?

Woelmuizen in je tuin, ze kunnen zorgen voor veel overlast. Door hun knagen en wroeten zorgen ze niet alleen voor rommel en oneffenheden, maar ze kunnen ook flinke schade aanrichten.

Belangrijk is dan vervolgens de vraag, wat kun je tegen woelmuizen doen? Hoe kun je ze effectief bestrijden? Zonder dat het een gevaar oplevert voor de (natuur)omgeving. Wij leggen graag meer uit over onze methoden.

Gelijk contact opnemen met een ervaren specialist in het bestrijden van woelmuizen? Neem dan contact op voor advies. Of voor het maken van een afspraak.

Woelmuizen bestrijden

Actieve bestrijding vereist

Helaas zullen woelmuizen niet verdwijnen zonder actieve bestrijding. Sterker nog, wanneer er geen bestrijding is tegen woelmuizen, zullen de gevolgen steeds meer impact hebben op uw perceel.

Woelmuizen zijn namelijk echt knaagdieren. Ze knagen aan de wortels van die mooie planten of aan de bollen onder de grond, die misschien wel op punt staan om uit te komen. 

Natuurlijk is het sierlijke aspect ook van grote invloed. De zandhopen die de woelmuizen veroorzaken zijn bepaald geen sieraad. En helaas zorgen ze ook voor verzakkingen in uw tuin.

Het bestrijden van woelmuizen is lastig en vraagt kennis van zaken. Woelmuizen opereren namelijk niet zelfstandig, maar trekken als familie op.

Man voor werkbus

Woelmuizen bestrijden, wat zijn de mogelijkheden?

Woelmuizen bestrijden kan op verschillende manieren. Wij lichten de twee belangrijkste methoden toe, die wij zelf inzetten als het gaat om woelmuizen bestrijden. Natuurlijk zijn er meerdere methoden. Maar vanuit onze ervaring hebben wij gekozen voor het toepassen van de hieronder beschreven methoden.

Woelmuizen bestrijden met klemmen

Een bekende methoden voor het bestrijden van woelmuizen is middels klemmen. Woelmuizen bedreven gangengravers. Door een klem te plaatsen aan het einde van zo’n gang, gegraven door woelmuizen, is de trefzekerheid heel hoog. Wanneer er spanning komt op de klem, doordat een woelmuis in de klem loopt, klapt de klem dicht.

Deze methode is heel trefzeker. Maar belangrijk is om deze methoden wel door een ervaren en vakkundige specialist, zoals Samson Tuinen, te laten plaatsen. De afstelling van de klem komt heel nauw.

Want met de juiste afstelling is een snelle dood van de woelmuis gegarandeerd. Wanneer klemmen worden geplaatst door iemand die hiermee geen ervaring heeft, is de kans groot dat de woelmuis onnodig zal lijden.

Schakel Samson Tuinen in voor het bestrijden van woelmuizen met klemmen.

Woelmuizen bestrijden met de Mauki machine

Samon Tuinen beschikt, naar kennis en ervaring, ook over de juiste tools. We beschreven al de werking van de klemmen voor het bestrijden van woelmuizen, maar vaak zetten we ook onze Mauki machine in.

Zeker wanneer het voor u belangrijk is dat de woelmuizen een absoluut pijnloze dood krijgen, is de inzet van onze Mauki machine de beste keuze.

De machine creëert, op basis van een mengsel van benzine en diesel, een damp met een heel hoog CO-gehalte. Met een flexibele slang wordt deze damp ingebracht in de gangen die zijn gegraven door de woelmuizen, en waarin ze zich ophouden.

Wanneer de damp de woelmuizen bereikt, verlammen de ademwegen. Een snelle en pijnloze dood voor de woelmuizen is daarna het resultaat.

De dampen leveren geen gevaar op voor andere dieren, zoals bijvoorbeeld uw huisdieren of vogels. Ook zijn er geen gevolgen voor de omgeving en de natuur. De dampen zijn specifiek ontwikkeld voor het pijnloos en snel doden van mollen en woelmuizen.

Schakel Samson Tuinen is voor het bestrijden van woelmuizen met de Mauki machine.

Inhoudsopgave

Over Samson Tuinen

Samson Tuinen is gevestigd in Kamerik, gelegen vlakbij Utrecht. Met een kleinschalig team van vakmensen, onder leiding van Marien Samson, is Samson Tuinen inzetbaar op het gebied van tuinaanleg, tuinonderhoud, mollenbestrijding en woelmuizen bestrijden.

Samson Tuinen mag dan gevestigd zijn nabij Utrecht, maar verricht werk door heel Nederland. Zeker als het gaat om het bestrijden van mollen en woelmuizen worden er veel kilometers afgelegd.

Wij bedienen, zowel als het gaat om tuinaanleg en tuinonderhoud als mollen- en woelmuizenbestrijding, particulieren (last van woelmuizen in de tuin), gemeenten (woelmuizen bestrijden in de plantsoenen), stichtingen (woelmuizen bestrijden op de sportvelden) en bedrijven (last van mollen of woelmuizen op het bedrijfsterrein).

Neem gerust contact op als u meer wilt weten over het bestrijden van woelmuizen, of misschien wel mollen. Bijvoorbeeld over onze werkwijze, beschikbaarheid op een bepaalde datum of onze prijzen. Ook als u niet in de omgeving van Utrecht woont zijn we u graag van dienst.

U kunt contact opnemen via de telefoon of door een e-mail te sturen.

Neem contact op:

Telefoon

06 313 253 60

Mail

info@samsontuinen.nl