Mollen vangen, hoe werkt het?

Overlast van mollen is heel vervelend. Ze zorgen voor veel schade aan uw gazon of misschien wel bedrijfsterrein. Zonder een goede en vakkundige aanpak zal de overlast voorlopig duren.

De mollen vangen? Schakel mollen vangen specialist, Samson Tuinen, in voor een vakkundige en grondige aanpak.

Mollen leveren overlast op en zijn eigenlijk altijd ongewenst aanwezig. In sommige gevallen zelfs een gevaar voor de natuur. Vakkundig ingrijpen en nauwkeurig bestrijden heeft daarom altijd prioriteit wanneer mollen worden gesignaleerd.

Wij hebben veel ervaring en de tools voor het mollen vangen.

Mollenklem

Onze manier van mollen vangen

Afhankelijk van de situatie, zoals de hoeveelheid mollen en de omgeving waarin ze zich bevinden, hanteren wij twee methoden. Namelijk:

 • Mollenklemmen
 • Mauki mollenbestrijder
Mollen vangen

Mollen vangen met mollenklemmen

We kiezen voor mollenklemmen wanneer het relatief weinig mollen zijn. Natuurlijk gebruiken we alleen de beste kwaliteit mollenklemmen, zodat we zeker weten dat we doeltreffen.

Mollen vangen met de Mauki mollenbestrijder

Vaker nog, in veel gevallen voor particulieren met grotere percelen, gemeenten en bedrijven, maken we gebruik van onze Mauki Mollenbestrijder. Deze machine gebruiken we overigens ook voor het bestrijden van woelmuizen.

Met deze professionele machine zijn we in staat op een efficiënte manier de mollen te vangen. We plaatsen een slang in de molsgangen, en vervolgens stoot de machine roken/dampen uit. Deze dampen zijn niet schadelijk voor uw huisdieren, zoals honden en katten, maar ook niet voor vogels.

De damp die wordt uitgestoten door de Mauki mollenbestrijder en in de molsgangen wordt geperst, zorgt ervoor dat de ademwegen van de mol wordt verlamd. Een snelle en natuurlijk een pijnloze dood is het gevolg.

Deze video geeft een beter beeld van de werken van onze Mauki mollenbestrijder, die wij inzetten voor het mollen vangen.

Specificaties van de Mauki Mollenbestrijder op een rij:

 • Een mengsel van benzine en diesel (1:50) wordt tot verdamping gebracht.
 • De dampen heeft een hoog CO-gehalte. En wordt via een flexibele slang in het gangenstelsel van de mollen geblazen. De damp verlamt heel snel, in enkele seconden, de ademwegen.
 • Deze machine zorgt voor een pijnloze dood.
 • De machine wordt aangedreven door een benzine motor.
 • Deze machine is 100% efficiënt en heeft een groot bereik.
 • De dampen zijn ongevaarlijk voor gevogelte – katten en honden.

Inhoudsopgave

Over Samson Tuinen

De thuisbasis van Samson Tuinen is in Kamerik, vlakbij Utrecht. Vanuit hier bedienen we onze klanten, vaak door heel Nederland.

We hebben een kleinschalig team. Naast onze expertise in het vangen van mollen zijn we ook gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van siertuinen. Ook worden regelmatig ingehuurd met onze machines voor diverse werkzaamheden. Zoals met onze kranen.

 • Meer zien en lezen over tuinaanleg door Samson Tuinen? Bekijk dan deze pagina.
 • Meer zien en lezen over tuinonderhoud door Samson Tuinen? Bekijk dan deze pagina.
 • Meer weten over ons? Bekijk dan deze pagina.

Wanneer duiken mollen op?

Mollen zijn het jaar rond actief. Regenwormen is een belangrijke voedingsbron voor deze kleine diertjes. Daarom is er gedurende het jaar wel verschil in het gedrag van mollen waar te nemen. Als het kouder wordt zoeken regenwormen steeds dieper in de grond een onderkomen. Mollen gaan ze achterna en kruipen daarom in het winterseizoen dieper dan in het zomerseizoen.

Waarom mollen vangen?

Mollen vangen is belangrijk. Want ze brengen schade toe aan uw perceel. De molshopen en molsgangen zorgen voor verzakkingen, ze leiden tot meer onkruid tasten de boom- en plantwortels aan. Natuurlijk speelt ook de visuele gevolgen een belangrijke rol. De grondhopen zorgen bepaald niet voor een strak gazon.

Efficiënt en effectief mollen vangen?

Schakel Samson Tuinen in. Benader ons per telefoon of mail om een datum te plannen. Vanuit onze ervaring en expertise, met behulp van ons gereedschap, zorgen wij voor een mollenvrij perceel.

Maak een afspraak

Telefoon

06 313 253 60

Mail

info@samsontuinen.nl